Han har altid haft planer, Egon Dideriksen, lige som sin idérige navnebror i Olsen-banden. Omvendt er hans projekter lykkedes med slutsucces. Ikke mindst masterplanens vision: At arbejde så intenst i hotel- og restaurationsbranchen, at pensioneringen kunne ske, når han blev 40.

Men det blev først ved de 41, han lagde op – i Spanien – og 1. juni bliver han 75 år i sommerhuset i Dragør, hvor han kan tænke på sit eventyrlige liv, bl.a. som Skandinaviens yngste hoteldirektør.

Egon Dideriksen begyndte tidligt på karrieren og familielivet. Forelskede sig hjemme i Helsingør som 11-årig i den ni-årige Ulla. Skolekæresteriet blev til ægteskab og guldbryllup i 2009.

Da han var 13, skred han fra folkeskolen og begyndte som piccolo på datidens fashionable Kystens Perle i Snekkersten med den navnkundige Oscar Pedersen som læremester og endte som overtjener. Det gav adgang til SAS som steward og til chefposten i det ny Danhotel, dengang Skandinaviens største med den yngste direktør. Han var kun 25 og allerede branchens hotte navn.

Som perler på en snor kom senere forpagtningen af Den gyldne Fortun og Fiskekælderen og med foden under egne borde som ejer af bl.a. restaurant Prag, hotel Flyverbo, hotel Apollo samt en række forretninger i Ballerup. Han stod for bespisning af 2.500 gæster ved Gulf raffinaderiets åbning på Stigsnæs, som bestyrer af køkkenet i Børsbygningen, der leverede til Verdensbankens store arrangementer, tjente gode penge, sad i hovedbestyrelsen for Dansk Arbejde, drev sammen med hustruen modebutikken Beige og sagde omsider stop. Hæsblæsende var 40 års grænsen passeret. Flyttede til Spanien 1979, så var dét ræs ovre - pensionsalderen ventede.

At holde sig i ro i det spanske var ikke så let endda. Man kunne jo altid blive konsulent for et eller andet i branchen. Det syntes Tjæreborg-koncernen også.

»Jeg spurgte daværende direktør Villy Banke, hvad man ville med de to Stella Polaris hoteller på Sydkysten. Sælge dem, svarede han. Jeg tilbød at renovere dem og løbe dem i gang. OK, lød det.«

I 1988 var rastløsheden der igen. På vej til Danmark købte han et hotel og et vinslot ved Portiers i Frankrig, opnormerede det med heliport og islandske heste og solgte det efter fem år til Oscar Pedersen. For at blive konsulent for rederiet Scandlines.

Nu går årene stille. Ni måneders ophold i Spanien med to timers kørsel fra appelsintræerne op til et godt skiterræn, hvor han som alle bofaste over de 70 har gratis skikort. Velfærd på spansk. Og plads i kalenderen til tre måneders sommerophold i fritidshuset på Nordre Engvej i Dragør.

Her markeres morgendagen sammen med hustruen ved, at hans lille fiskerjolle navngives Celina af navnemoderen, det nærtboende oldebarn på to et halvt. Senere denne sommer er det familiens tur, når fire generationer sejler ned ad floden Lot i Frankrig med visitter på vinslottene Cahors og regentparrets Caïx.